PROGRAM

Allteftersom artiklarna om årets företagare blir klara presenteras de här!

charlotte-lorentz-hjorth-300x300Innovation som folkrörelse

Ju fler kockar desto bättre soppa, säger man på Krinova och tussar ihop lokala matproducenter med nya skåningar – som har bakgrund i många olika länder –  för att skapa nya produkter.  Hör Charlotte Lorentz Hjorth, VD för inkubatorn Krinova, berätta på Stora sociala företagsdagen 2017 om inkluderande innovation.

röstånga – bygden som äger

nils_phillipsI Röstånga driver  byborna ett gemensamt företag för att utveckla bygden. Helhetssyn, samarbete och kommersiell utveckling i bygdens tjänst – det är grundsynen som fått hjulen att rulla och människorna att trivas i Röstånga. Hör Nils Phillips, ordförande för Röstånga utvecklings AB (svb) berätta!

Läs mer här om inslaget!

Urban Gardening – Det växer på hotel post

martin_williamAtt kunna servera gästerna på hotellet egenproducerade grönsaker är en kvalitet i sig. Att det också skapar jobb och minskar transporterna i staden, är några ytterligare vinster med takodlingen på Hotel Post. En viktig del för Kajodlarna är att inspirera andra till att odla i staden – för att kunna leva på det. Martin Wiholm Food & Beverage Manager på Hotel Post och William Bailey grundare på Kajodlarna berättar.

Läs mer om Hotel Posts samarbete med Kajodlarna här!

 

 

 

Priset som belönar nyttiga affärer

susanndutt_fyrkant Susann Dutt, ordförande i CSR Västsverige, kommer till Stora sociala företagsdagen för att presentera priset Nyttigaste Affären – och förstås hålla utkik efter nyttiga affärer.
Läs mer här om inslaget!

 

Trine ska utrota elfattigdomen

hannaIdag saknar drygt 1,2 miljarder människor i världen tillgång till elektricitet. Genom Trines egen crowdfundingplattform kan privatpersoner, i till exempel Sverige, investera för att stödja olika solcellsprojekt i länder där eltillgången är dåligt. Hanna Lindquist kommer till Stora sociala företagsdagen och berättar mer!

Läs mer om Trine här!

 

fler sociala affärer med ny lagstiftning & ny myndighet?

inger_ek_besk_lowVilka förväntningar kan sociala företag ha på ny lagstiftning och en ny myndighet som har som uppgift att främja hållbar upphandling?  Generaldirektören för den nya Upphandlingsmyndigheten Inger Ek kommer att tala om nya möjligheter

Läs mer här om inslaget!

En hållbar framtid – vår tids största ledarskapsutmaning

go%cc%88ran_carstedt

Vi är mycket glada över att kunna välkomna Göran Carstedt som inledningstalare under rubriken En hållbar framtid – vår tids största ledarskapsutmaning. Vilket ledarskap behövs för att skapa en hållbar framtid? Göran Carstedt ger oss perspektiven i både det lilla och det stora.

Läs mer här om inslaget!

Framtidens nyckelkompetens – att vara sektorsöverskridare

malin-tillmarHar du den nya nyckelkompetensen? Kan du skapa samarbete mellan olika sektorer, som offentlig, ideell och näringslivet – och därmed möta våra gemensamma utmaningar? Malin Tillmar, professor i entreprenörskap vid både Linköpings univerisitet och Linnéuniversitetet, kan bidra till ett och annat igenkännande leende hos vår sektorsöverskridande publik.
Läs mer här om inslaget!

 

Öl mot människohandel

ulf_stenerhag_portra%cc%88ttUlf Stenerhag har en lång bakgrund av värderingsburna tillväxtföretag. Han är grundare av Not for sale ale och är företagsledaren som tycker att företag ska vara drivande i samhällsförändringen.
Läs mer här om inslaget!

 

 

Lokalt Engagemang blev till Sociala affärer för Estrella

carina_hanssonAtt vilja handla och vara engagerad lokalt blev Estrellas ingång till affärer med sociala företag. Estrellas VD, Carina Hanson, berättar om vägen till affärer med Lärjeåns Kafé och trädgårdar och varför engagemang spelar roll för Estrella.
Läs mer här om inslaget!

 

Dessutom

Radikal matinnovation från Skåne • Företagande för lokal utveckling i Röstånga  • Improverket underhåller • Workshops • mässa/utställning • Hotel Posts och Kajodlarnas takodling • Personliga berättelser

Registrering startar kl 8:00. Programmet startar 9:00 och sista punkten avslutas kl 16.

2016-09-05 Göteborg Stora Sociala Dagen på Svenska Mässan i Göteborg. Foto:Björn Olsson