Innovation som folkrörelse

charlotte-lorentz-hjorth-300x300Ju fler kockar desto bättre soppa, säger man på Krinova och tussar ihop lokala matproducenter med nya skåningar för att skapa nya produkter.

Att få med fler i skapande av innovation är en viktig del på Krinova, den inkubator och science park som ägs av Kristianstads kommun och Högskolan Kristianstad. Dels samarbetar man mycket med lokala matproducenter i Skåne och dels involveras nya skåningar från andra länder i nytänkande kring livsmedelsproduktion.

– Ju fler kockar desto bättre soppa, säger Charlotte Lorentz Hjorth, VD på Krinova, och berättar om  Radikal mat där Krinova får livsmedelsförädlande företag att samarbeta med människor från hela världen som nu bor i Sverige och som ingår i Krinovas internationella kompetenspool.

– Just för att Högskolan Kristianstad inte har fokus på tekniska ämnen har öppen och utmaningsdriven innovation varit viktiga utgångspunkter för riggandet av nya innovationssprojekt säger Charlotte Lorentz Hjorth. Profilområde för Krinova är mat/miljö/hälsa, men alla – studenter, forskare, uppfinnare, innovatörer, entreprenörer, företag och organisationer– är välkomna. De erbjuds ett skräddarsytt utvecklings- och innovationsstöd för att kunna vara med och bidra till att tillväxt och utveckling skapas.

Kommer  ansatsen – att arbeta med innovation som folkrörelse – att placera Skåne i topp vad gäller innovationer?  Hör Charlotte Lorentz Hjorth, VD Krinova, berätta på Stora sociala företagsdagen 2017.